Victor Campenaerts beloont flinke wielertoerist met briefje van 50 euro: “Ik ga dit nog herhalen”

Victor Campenaerts beloont flinke wielertoerist met briefje van 50 euro: “Ik ga dit nog herhalen”

Victor Campenaerts heeft zich nog maar eens van zijn beste kant laten zien. Tijdens een trainingstochtje beloonde onze landgenoot zomaar een flinke wielertoerist met een briefje van 50 euro. “Omdat hij zijn papiertje mooi in zijn achterzak opborg”, klonk het.

Ook tijdens de coronacrisis probeert Victor Campenaerts zijn trouwe fans up-to-date te houden. Op zijn Youtube-kanaal plaatst de werelduurrecordhouden samen met zijn vriendin Fanny Lecluse regelmatig video’s tijdens zijn quarantaine-leven.

In zijn laatste video beloont de NTT Pro Cycling-renner tijdens een fietstochtje dus een milieuvriendelijke wielertoerist. “Ik zie nog te vaak jonge wielrenners die zomaar hun papiertjes weggooien op straat. Het maakt me gelukkig als ik zie wanneer mensen zoals u hun afval mooi bijhouden. Dat is goed voor het milieu, daarom wil ik u graag 50 euro geven als beloning. Ik zal dat nog herhalen bij jongere renners, weliswaar met kleinere bedragen”, vertelt Campenaerts terwijl hij de man het briefje op een veilige manier aanreikt.

Bekijk het bewuste fragment hieronder vanaf 2:18:

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.