Dealers gepakt nadat ze coronamaatregelen aan hun laars lapten

Dealers gepakt nadat ze coronamaatregelen aan hun laars lapten

Foto: BELGA

Ekeren -

De Antwerpse politie heeft dit weekend drie vermoedelijke dealers gearresteerd in Ekeren. Ze reden, ondanks de geldende coronamaatregelen, rond in hun wagen en leken drugs te verkopen. De bestuurder van de wagen beschikte ook niet over een rijbewijs.

Het drugsondersteuningsteam merkte de wagen met drie inzittenden zaterdag op. “De bestuurder parkeerde het voertuig aan de Leugenberg. De passagier stapte uit maakte contact met een man die er stond te wachten”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “De inspecteurs zagen dat een en ander uitgewisseld werd. Gezien het vermoeden van een drugsdeal, kwam de politie tussenbeide.”

De man die stond te wachten, gaf meteen toe dat hij drugs gekocht had. De drie anderen, twee negentienjarigen en één twintigjarige, werden gearresteerd op vermoeden van drugs dealen. Ze hadden alle drie een aanzienlijke hoeveelheid cash geld en een gsm bij. “Een van hen kon vermoedelijk enkele gebruikershoeveelheden cocaïne weggooien, en bij een van hen werden bij huiszoeking wat drugs gevonden. Alle bezwarende spullen, ook hun auto, werden in beslag genomen”, vervolgt Bruyns.

Alle betrokkenen kregen ook nog een pv omdat ze een niet-essentiële verplaatsing hadden gemaakt en de regels rond social distancing hadden geschonden. De bestuurder van de wagen had op de koop toe geen rijbewijs, hij zal voor de politierechtbank moeten verschijnen.

Vrijdag al kon de politie in de Ketsstraat in de stationsbuurt een man vatten die contact maakte met een andere man en iets met hem leek uit te wisselen. De verdachte bleek heroïne te hebben verkocht aan zijn kompaan. Wat verderop in de Kroonstraat trof de politie een dag later een dealer aan die drugs aan huis ging leveren. Bij hem thuis werden nog eens 11 verpakkingen cocaïne en bijna 700 XTC-pillen gevonden. Tot slot werd ook in de Magdalenastraat zaterdag een 17-jarige dealer op heterdaad betrapt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio