Meisje (12) dat overleed door corona, komt uit Gent: “Onwezenlijk dat klasgenoten en familie op deze manier afscheid moeten nemen”

Gent -

Het twaalfjarige meisje dat is overleden aan Covid-19 was een meisje uit Gent en liep school aan de freinetschool De Harp. Daar was ze tot op 13 maart aanwezig.

LIVE CORONAVIRUS. Volg de laatste ontwikkelingen op de voet

“Ze testte positief op het coronavirus. Ze is plots op drie dagen tijd enorm achteruitgegaan met hoge koorts. We willen onze steun betuigen aan haar ouders, familie en vrienden”, zei Steven Van Gucht van het crisiscentrum over het coronavirus dinsdag. “Het is uitzonderlijk en we kunnen geen eenduidige verklaring geven voor dergelijke gevallen.”

Opvang voor omgeving

Het gaat om een meisje dat naar school ging in Gent, namelijk naar de freinetschool De Harp. Dat bevestigt Elke Decruynaere (Groen), schepen van Onderwijs in Gent. Alle ouders, leerkrachten en leerlingen van de school zijn dinsdag op de hoogte gebracht via een mail. “Met de klasgenoten van het meisje en hun ouders is er persoonlijk contact geweest, net zoals met de leerkrachten”, zegt Decruynaere. “Zij krijgen opvang voorzien door het CLB en andere gespecialiseerde instanties.”

Haar school reageert aangeslagen. “Het schoolteam en het bestuur bieden hun diepste medeleven aan en staan in nauw contact met de familie om steun te bieden waar dit kan. Ook ouders, klasgenoten en leerkrachten staan we bij waar nodig rond dit droeve nieuws”, staat er in een officieel bericht van De Harp te lezen.

LEES OOK. Hoe het kan dat een 12-jarige sterft aan corona: “Zeer grote uitzondering, maar het valt helaas niet uit te sluiten

Medeleven en steun

Decruynaere uit namens het Gentse stadsbestuur “het absolute medeleven en steun aan de familie en de school”. “Het is onwezenlijk dat zij op deze manier afscheid moeten nemen. We zullen hen zo goed mogelijk begeleiden.” Er wordt nadrukkelijk gevraagd om de privacy van de ouders en de school te respecteren

In een reactie betuigt ook Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) zijn medeleven: “Dit is bijzonder tragisch. Als mens en als vader ben ik erg diep getroffen hierdoor. Gent en het hele land zijn verenigd in een immens verdriet. Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar het gezin, de familie en de schoolgemeenschap De Harp. Als stad zullen we hen ten volle ondersteunen in deze ontzettend moeilijke periode.”

Geen gevaar

Het meisje was laatst aanwezig in de school op vrijdag 13 maart. “Het is belangrijk om weten dat de leerlinge sindsdien niet meer naar school of de opvang is gekomen en geen contact meer had met het team. Vrijdag zal dit intussen 3 weken zijn”, aldus het schoolteam. Dat is belangrijke informatie in het kader van preventie voor het coronavirus.

LEES OOK. Virologen aangeslagen door dood van 12-jarig meisje: “Dit is emotioneel een moeilijk moment. Dit haalt ons helemaal overhoop”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN