April start zonnig en kil

April start zonnig en kil

Foto: Fien Penninck

Er is woensdagochtend vrijwel algemene vorst in het binnenland. In de loop van de namiddag verschijnen er enkele wolkenvelden in de noordelijke helft van het land. Het blijft droog. bij maxima van 6 of 7 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 9 of 10 graden in de andere streken. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke en later noordelijke richtingen, zegt het KMI.

Woensdagavond en -nacht zijn er brede opklaringen met tussendoor enkele wolkenvelden. Hier en daar is er kans op wat nevel. Het blijft overal droog, behalve misschien aan zee waar een spatje regen kan vallen. In het binnenland vriest het overal tussen -1 graad in het westen en -4 graden in de Hoge Venen, aan zee dalen de temperaturen naar 3 graden. In het binnenland is de wind meestal zwak en krimpt hij van noord naar zuidwest. Aan zee waait het af en toe matig en draait de wind van noordwest naar west.

Donderdagochtend begint met opklaringen. Vrij snel wordt het echter gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan er een spatje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het westen. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west.

Vrijdag blijft het meestal wisselend tot zwaarbewolkt met ‘s ochtends nog kans op een spatje regen en in de namiddag kans op een lokaal buitje. In het noorden van het land komen er later mogelijk opklaringen. De maxima liggen rond 6 graden in Hoog-België, rond 8 graden aan zee en rond 10 of 11 graden in het centrum. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees