Witte vlag wappert op Sint-Romboutstoren

Witte vlag wappert op Sint-Romboutstoren

Mechelen heeft een witte vlag gehesen op de Sint-Romboutstoren. Foto: Stad Mechelen

Mechelen -

Bovenop de Sint-Romboutstoren in Mechelen wappert sinds woensdag een witte vlag. Ze blijft hangen tot de coronacrisis bedwongen is.

Het was eerwaarde Guy De Keersmaecker, pastoor van de Sint-Romboutskathedraal, die het voorstel voor een witte vlag op de toren lanceerde. Op de toren van de Gentse kathedraal was ze ook al gehesen. “De witte vlag is een saluut aan de zorgverleners, maar ook een gemeende dankuwel aan de vele vrijwilligers en alle Mechelaars die de richtlijnen plichtbewust opvolgen. Het komt er nu op aan vol te houden. De vlag symboliseert ook hoop”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Door het uitbreken van de coronavirus zijn de activiteiten voor het Torenjaar 2020 naar de achtergrond verdwenen. “Wanneer deze crisis voorbij is, pikken we de draad weer op. Van zodra deze moeilijke periode voorbij is, willen we Mechelaars opnieuw samenbrengen. Onze toren verenigt alle Mechelaars en zal daar dus zeker een hoofdrol in spelen”, vertelt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

www.mechelen.be/coronavirus

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN