Officieel: ook Wimbledon wordt afgelast door coronavirus

Officieel: ook Wimbledon wordt afgelast door coronavirus

Foto: AFP

Het tennisseizoen 2020 is weer een monument armer. Na Roland Garros en de Olympische Spelen is nu ook Wimbledon officieel afgelast. Dat liet de organisatie woensdag weten. De grand slam stond gepland van 29 juni tot 12 juli. Het is de eerste keer sinds WO II dat het toernooi op het heilige gras niet kan doorgaan.

LEES OOK. LIVE. CORONAVIRUS IN DE SPORT. Volg hier alle actua en afgelastingen! En wat doen topsporters nu?

“De gezondheid en het welzijn van iedereen op Wimbledon krijgt onze prioriteit”, klinkt het in een mededeling. “Het gaat over het publiek uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld, onze spelers, gasten, stafleden, vrijwilligers, partners en omwonenden. We moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen om deze globale uitdaging uit de weg te ruimen.”

De directie van Roland Garros besliste al eerder het Parijse grandslamtoernooi op gravel met vier maanden te verschuiven naar september. Wimbledon naar het najaar verplaatsen was echter geen evidentie en zou de Londense organisatie met heel wat praktische problemen opzadelen. Zo is de kalender al overvol en is er na de zomer ook minder lang daglicht, terwijl het op Wimbledon de gewoonte is tot negen à tien uur ‘s avonds te tennissen.

De 134e editie van Wimbledon wordt verschoven naar 28 juni tot 11 juli 2021.

LEES OOK. Grasseizoen ligt overhoop: Stuttgart en Berlijn onderzoeken nieuwe datum, nog geen besluit over US Open

 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS