Belgian Lions Ismael Bako en Jonathan Tabu moeten in Frankrijk nog wachten op definitief oordeel over competitie

Belgian Lions Ismael Bako en Jonathan Tabu moeten in Frankrijk nog wachten op definitief oordeel over competitie

Ismael Bako. Foto: Photo News

De Franse League besliste om de Pro A (Jeep Elite) nog niet definitief en omwille van de corona-uitbraak stop te zetten. Belgian Lions Jonathan Tabu (Le Portel) en Belgisch Speler van het Jaar Ismael Bako (Lyon) zijn in Frankrijk aan de slag.

Ex-NBA vedette Tony Parker, eigenaar van Villeurbanne (mannen) en Lyon (vrouwen, met Belgian Cat Julie Allemand) deed vorige week nochtans een emotionele oproep om het seizoen definitief te beëindigen. Een advies dat door de Franse League (LNB) dus niet werd opgevolgd. De LNB zal immers werkgroepen oprichten om alle mogelijkheden te onderzoeken om alsnog het kampioenschap verder af te werken. Ook in onder meer Spanje (Sam Van Rossom, Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Kevin Tumba, Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Jana Raman, Heleen Nauwelaers), Duitsland (Elias Lasisi, Retin Obasohan) en Italië (Jean Salumu) staan de competities voorlopig nog maar “on hold”. In de Franse LFB, die ook on hold staat, zijn naast Allemand ook nog Kim Mestdagh (Charleville), Laure Resimont (Tarbes) en Antonia Delaere (Nantes) aan de slag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.