Tenniswereld reageert op annulatie Wimbledon: “Sprakeloos, maar gezondheid gaat voor”

Tenniswereld reageert op annulatie Wimbledon: “Sprakeloos, maar gezondheid gaat voor”

Geen sporttak ontsnapt aan de wurggreep van het coronavirus. Vandaag moest ook het befaamde tennistoernooi van Wimbledon buigen. De organisatie deelde mee dat het grastoernooi niet doorgaat, de tenniswereld reageert duidelijk aangeslagen.

Roger Federer kroonde zich in 2017 voor de achtste keer tot eindwinnaar op het heilige gras en is daarmee alleen recordhouder. De Zwitser is naar eigen zeggen “kapot” van de beslissing. Hij verzekert wel dat hij “zeker nog terugkeert.”

Angelique Kerber won het toernooi in 2018. “De Olympische Spelen en Wimbledon waren mijn grootste doelen voor dit jaar. Bijzonder jammer dat het grasseizoen niet meer kan doorgaan.”

Yanina Wickmayer kijkt al uit naar 2021: “See you in 2021, Wimbledon. Ik zal het toernooi missen, maar we moeten focussen op wat belangrijk is nu, zorg dragen voor elkaar en sterker terugkomen.”

“Mijn finale vorig jaar blijft een van de mooiste dagen uit mijn leven”, zegt uittredend winnares Simona Halep. “Nu moeten we door een moment dat het tennis overstijgt en Wimbledon komt terug volgend jaar! Nu kan ik zelfs langer uitkijken naar het verdedigen van mijn titel volgend jaar.”

Serena Williams liet dan weer verstaan dat ze “sprakeloos” was door de noodgedwongen annulatie. Zij gaat nog steeds op zoek naar haar 24e Grandslamtitel om het record van Margaret Court te evenaren.

Kirsten Flipkens postte een foto op Instagram, waarbij ze languit op het gras van Wimbledon ligt. “Deze foto zegt genoeg, denk ik. Ik ben wel de eerste om te zeggen dat gezondheid altijd voor moet gaan. Toch doet het pijn dat mijn favoriet toernooi niet doorgaat,” plaatst een teleurgestelde Flipkens.

x

Corrigeer

MEER NIEUWS