De verleiding wordt groot: aangename zomerdagen met 20 graden in zicht

De verleiding wordt groot: aangename zomerdagen met 20 graden in zicht

Archiefbeeld Foto: DBA

De verleiding wordt in de komende dagen groot om buiten te komen en ‘uw kot’ te verlaten: met name zondag en woensdag lijkt de temperatuur richting de 20 graden te gaan. Dat meldt het KMI.

De verleiding wordt groot: aangename zomerdagen met 20 graden in zicht
De weersverwachtingen voor donderdag. Foto: KMI

Het wordt donderdag eerst zonnig, maar daarna nemen de wolken toe en in de loop van de namiddag kunnen er buien vallen. De maxima schommelen tussen 9 tot 12 graden in Vlaanderen. ‘s Avonds en ‘s nachts blijft het bewolkt met kans op regen of buien, bij minima tussen 2 en 7 graden.

Ook vrijdag wordt bewolkt met kans op regen en buien. Aan zee en in het noorden van het land wordt het later droog met opklaringen. De maxima schommelen van 6 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust tot 10 à 11 graden in het centrum van het land.

De verleiding wordt groot: aangename zomerdagen met 20 graden in zicht
De weersverwachtingen voor zondag. Foto: KMI

Warme zondag

Zaterdag krijgen we brede opklaringen met iets zachtere temperaturen, in Vlaanderen tot 13 graden. Maar vooral zondag wordt een zonnige lentedag: met maxima tot 20 graden zal de verleiding om naar buiten te komen voor veel mensen groot zijn, maar het blijft belangrijk dat u zich houdt aan de lockdown-voorschriften en enkel noodzakelijke verplaatsingen maakt.

Dipje

Volgende week begint met neerslag: een regenzone trekt maandag geleidelijk het land binnen vanaf de kust. In het oosten van het land kan het wel nog een groot deel van de dag droog blijven. De maximumtemperaturen schommelen tussen 14 graden in het westen en 19 graden in de Kempen.

Dinsdag wordt wisselend bewolkt met kans op buien, maar in het noordwesten van het land blijft het meestal droog en wordt het zelfs af en toe zonnig. Het blijft zacht met maxima van 12 tot 17 graden. Woensdag wordt het waarschijnlijk zonnig en droog, met maxima tot 20 graden. Ook dan blijft u ondanks de verleiding beter in uw kot blijft!

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees