Zoekactie in Demer naar vermiste man (84) uit Grazen

Zoekactie in Demer naar vermiste man (84) uit Grazen

Foto: rr

Geetbets / Sint-Truiden / Nieuwerkerken -

De brandweer is vrijdag bezig met een zoekactie in de Demer naar de vermiste Maurice Strouven (84) uit Grazen. Hij kwam woensdagnamiddag niet terug thuis na een fietstocht. Vijf politieploegen zijn op zoek naar de man. Zijn fiets is ondertussen gevonden in de buurt van provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw, maar van de man zelf is nog steeds geen spoor, aldus zijn dochter. Zij vreest het ergste. Momenteel zoekt de politie ook met bootjes op de Demer en De Gete.

Zoekactie in Demer naar vermiste man (84) uit Grazen
Er werd vandaag in de Demer naar de man gezocht. Foto: rr

“Papa ging elke dag en fietstochtje maken van 1 à 2 uur. Gisteren is hij rond halfvijf in de namiddag vertrokken. Maar ’s avonds kreeg ik telefoon van mijn moeder dat hij niet was thuisgekomen”, zegt zijn geëmotioneerde dochter, Veronique Strouven. "We hebben de hele nacht in de buurt gezocht, zonder resultaat. We vragen ook aan mensen in de buurt om uit te kijken of ze hem ergens zien.” Maurice vertrok thuis, in de Vijverstraat in Grazen.

Mensen uit de buurt hebben Maurice nog in de richting van Budingen zien fietsen. “Mijn vader was nog zeer kwiek voor zijn leeftijd en maakt alle dag een ritje van 20 kilometer”, zegt zoon Benny. “Vaak neemt hij verkavelingswegen om zo veilig mogelijk te fietsen. Gisteren ook waarschijnlijk, dat maakt het zo moeilijk om hem te vinden. De familie is heel ongerust en we hopen allemaal dat we hem snel op het spoor komen.”

Het parket van Leuven heeft donderdagvoormiddag een opsporingsbericht verspreid, voor Rene Strouven. Zijn eerste naam is Rene maar iedereen noemt hem Maurice. Het parket vraagt naar getuigen.

Zoekactie in Demer naar vermiste man (84) uit Grazen
Foto: rr

Maurice rijdt op een donkerkleurige damesfiets van het merk Minerva. Hij is 1,60 meter en normaal gebouwd. Hij heeft korte grijze haren en is kalend. Toen hij woensdag thuis vertrok, droeg hij een groene trainingsjas, een bruine fluwelen broek en een pet. Een gsm heeft hij niet bij.

Ook de politie is geïnformeerd en zoekt mee naar de vermiste man. Een helikopter met warmtebeeldcamera vliegt momenteel over de regio Geetbets - Grazen - Herk-de-Stad - Zoutleeuw.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio