Agressieveling spuwt naar medisch personeel en politie in AZ Klina

Agressieveling spuwt naar medisch personeel en politie in AZ Klina

Foto: vm

Brasschaat / Stabroek -

In het ziekenhuis AZ Klina in Brasschaat heeft een 37-jarige man woensdag tijdens een dispuut naar medisch personeel en politiemensen gespuwd. Dat meldt het Antwerpse parket. De man was door de politie naar het ziekenhuis gebracht na een vechtpartij. Na het incident in het ziekenhuis werd hij opgepakt en de onderzoeksrechter heeft de man intussen laten aanhouden voor bedreiging met een aanslag met een schijnbaar gevaarlijke substantie en ongewapende weerspannigheid.

De politie werd woensdagmiddag naar de parking van warenhuis Delhaize in Hoevenen (Stabroek) geroepen omdat daar een vechtpartij aan de gang was. Ter plaatse troffen ze een vermoedelijke betrokkene aan met een hoofdwonde. “De politie bracht hem voor verzorging over naar AZ Klina in Brasschaat”, stelt het parket. “Daar begon de dertiger de hulpverleners en de politie-inspecteurs uit te dagen en uit te schelden. Daarna spuwde hij wild in het rond en spuwde hij ook richting verplegend personeel en politie.”

De voorbije week werden in het Antwerpse haast dagelijks agressievelingen opgepakt die in de richting van de politie en/of andere burgers spuwden. Het parket tilt zwaar aan dergelijke feiten, gezien de gezondheidsrisico’s die ze met zich meebrengen vanwege het coronavirus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio