Recyclagepark Machelen vanaf dinsdag 7 april opnieuw open, enkel op afspraak en onder voorwaarden

Recyclagepark Machelen vanaf dinsdag 7 april opnieuw open, enkel op afspraak en onder voorwaarden

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Vanaf dinsdag 7 april gaat het recyclagepark van Zulte opnieuw open, maar dan enkel op afspraak en onder strikte voorwaarden. Deze regeling geldt voorlopig tot en met 3 mei.

Op afspraak zal het recyclagepark toegankelijk zijn voor noodzakelijke bezoeken, maar slechts een beperkt aantal bezoekers wordt tot het park toegelaten. “Bezoeken die uitgesteld kunnen worden, moeten uitgesteld worden,” zegt schepen van milieu Frederic Hesters, “en dit om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.”

Richtlijnen

Het gemeentebestuur vraagt om, naast de federale maatregelen, ook volgende richtlijnen in acht te nemen tijdens een bezoek aan het recyclagepark: kom alleen en blijf in de auto zitten terwijl je wacht om het park binnen te rijden, hou het bezoek zo kort mogelijk en doe handschoenen aan. De containerparkwachters doen er alles aan om het bezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de politiediensten zullen een extra oogje in het zeil houden.

Afspraken

Alleen op afspraak is het recyclagepark toegankelijk. Dit om de veiligheid te kunnen waarborgen en de wachtrijen te beperken. Het gemeentebestuur raadt aan ruim op voorhand een afspraak te maken en zal slechts één reservatie per adres en per week toestaan.

Een afspraak maken kan online via www.zulte.be/afspraak of telefonisch via de dienst milieu, tel. 09 243 14 42.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio