Zeventiger stampt mes uit handen van indringer tijdens home invasion: drie tieners opgepakt

Zeventiger stampt mes uit handen van indringer tijdens home invasion: drie tieners opgepakt
Berlaar -

Nog twee verdachten gearresteerd na de home invasion woensdagavond in Berlaar. Een koppel van 68 en 70 werd verrast door drie gewapende en gemaskerde mannen. Twee 15-jarige en een 18-jarige werden opgepakt.

In het onderzoek naar de home invasion van woensdagavond in Berlaar zijn gisteren nog twee verdachten gearresteerd. Het parket van Antwerpen verwijst naar het goede werk van de politiezones Berlaar-Nijlen en Heist, die in deze zaak samenwerkten.

Woensdagavond werd een koppel van 68 en 70 jaar in hun woning in Berlaar verrast door drie gewapende en gemaskerde verdachten. De slachtoffers zaten in de woonkamer van hun huis tv te kijken, toen er rond 21.30 uur aan de deur werd gebeld. De 70-jarige bewoner opende de deur, maar de deur werd meteen helemaal opengeduwd. De man stond in de hal oog in oog met drie gewapende verdachten die hem met een mes bedreigden. Hij slaagde erin om de deur naar de woonkamer toe te doen. De verdachten bedreigden de bewoners en eisten geld. De zeventiger kon een mes uit de handen van één verdachte stampen en bleef roepen dat ze buiten moesten.

De politie startte meteen een zoekactie en daarbij werd een 15-jarige verdachte opgepakt. De recherche zette de zoektocht naar de twee andere verdachten intensief verder. Er werd samengewerkt met PZ Heist. Gisteren konden de twee andere verdachten gevat worden: een 15-jarige uit Lier en een 18-jarige uit Berlaar.

Het parket Antwerpen leidt de minderjarige voor de jeugdrechter en de meerderjarige zal voor de onderzoeksrechter verschijnen. In de loop van de ochtend zal de jeugdrechter ook beslissen over de minderjarige die als eerste werd opgepakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio