Maria Middelares volgt patiënten die thuis in quarantaine zitten digitaal op

Maria Middelares volgt patiënten die thuis in quarantaine zitten digitaal op

Foto: fvv

Gent -

Het Gentse ziekenhuis Maria Middelares volgt coronapatiënten in thuisquarantaine voortaan digitaal op. Het gaat om patiënten die zich met problemen aan de luchtwegen op de spoeddienst hebben aangemeld en daarna thuis mogen uitzieken.

Wie thuis mag gaan uitzieken, doet dat vaak met een bang hart. Wat als corona toch harder toeslaat dan gedacht? Daarom controleert het AZ Maria Middelares vanaf vandaag die patiënten via het digitaal communicatieplatform Covid@Home.

“Die mensen krijgen een overzicht van een aantal alarmsignalen mee. Doen die zich voor, dan is het belangrijk dat de patiënt zelf contact opneemt. Alles hangt dan af van hoe de patiënt onze richtlijnen begrijpt”, zegt diensthoofd spoed Diederik Van Sassenbroeck. “Dankzij het platform kunnen we dit nu verifiëren aan de hand van een dagelijks evaluatiemoment, waarbij de patiënt aangeeft hoe het met hem of haar gesteld is.”

Dat evaluatiemoment bestaat uit een vragenlijst en de eventuele registratie van parameters als lichaamstemperatuur en bloeddruk. Van Sassenbroeck: “Op basis van deze informatie kan het medisch team van de spoeddienst beslissen om patiënten te contacteren. Indien nodig verwijzen we hen naar de huisarts of laten we hen terugkomen naar het ziekenhuis.”

Het is de bedoeling om het platform straks te koppelen aan de eHealth-diensten van de overheid. “Dan is deze informatie beschikbaar voor alle zorgverstrekkers, ook in de eerste lijn.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN