Poetsvrouwen laten basisschool weer blinken: “Onze dagen vlogen voorbij tijdens al dat werken”

Poetsvrouwen laten basisschool weer blinken: “Onze dagen vlogen voorbij tijdens al dat werken”

Monique en Sonja hielden altijd voldoende afstand tijdens hun grote kuis Foto: FILIP SPOELDERS

Lint -

Een bijna lege school De Wilg in LInt. Dat was het sein voor poetsvrouwen Sonja Van den Eynde en Monique De Goeyse om het gebouw de afgelopen weken van achteren naar voren te poetsen. Van de directie kregen ze vrijdag een kleine attentie bij aanvang van hun verdiende paasvakantie.

Door de maatregelen voor het coronavirus liepen er de afgelopen drie weken geen 360 maar gemiddeld 4 tot 18 kinderen door de gangen van de school. Sonja en Monique profiteerden van deze gelegenheid om het hele gebouw een poetsbeurt te geven. “De vloeren, de ramen, de gordijnen, noem maar op. We hebben het allemaal gekuist. Tijdens een normale schooldag komen we daar niet altijd aan toe. Het was eigenlijk heel plezant. Onze dagen vlogen voorbij. Dat is toch beter dan de hele dag binnen te blijven. Natuurlijk hebben we altijd rekening gehouden met de voorzorgsmaatregelen”, vertellen Sonja en Monique.

Tijdens de laatste dag vóór de paasvakantie bedankte de directie beide dames met een bloemetje en chocolade. “Maar de opvangruimte voor de kinderen van de afgelopen weken hebben we niet kunnen doen. Die willen we tijdens de vakantie zeker nog poetsen”, maken Sonja en Monique al nieuwe plannen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN