Corona-spuwer (20) opgepakt: “Hij riep dat hij besmet was”

Corona-spuwer (20) opgepakt: “Hij riep dat hij besmet was”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een 20-jarige man werd donderdag gearresteerd nadat hij in het station van Gent-Sint-Pieters spuwde richting de Spoorwegpolitie. “Toen de mensen van Securail de man benaderden, riep hij dat hij besmet was met corona”, aldus het parket. De man wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

In het station van Gent Sint-Pieters werd donderdagavond rond 22.20 uur een man door de diensten van Securail tegengehouden omdat hij mensen op het perron lastig viel. Hij was dronken en verbaal agressief. “Toen de mensen van Securail de man benaderden, riep hij dat hij besmet was met corona”, zegt het parket. “Daarop spuwde hij naar de mensen van Securail. Ze konden de man in bedwang houden tot agenten van de Spoorwegpolitie ter plaatse kwamen. Hij spuwde eveneens naar de agenten van de Spoorwegpolitie.” De verdachte, een 20-jarige man zonder gekende woonplaats in België, werd gearresteerd.

Aangezien dergelijk gedrag in tijden van corona totaal onaanvaardbaar is, besliste het parket Oost-Vlaanderen de man voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent wegens: smaad, weerspannigheid, het verspreiden van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken. De man riskeert straffen van 3 maanden tot twee jaar cel, en een geldboete van minstens 400 euro. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio