Buschauffeur vreest voor corona na aanvaring met agressieve passagier: “Hij kwam met zijn zoon op me af en spuwde recht in mijn gezicht”

De bus moest stoppen, omdat er een lekke band was vastgesteld, dat was niet naar de zinnen van de kwade passagier. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

Een 55-jarige chauffeur van De Lijn vreest voor een coronabesmetting nadat hij donderdag in Sint-Niklaas werd bespuwd door een agressieve passagier. “De komende tien dagen moet ik waakzaam zijn voor symptomen en kan minstens een week niet werken”, zegt de man.

Het incident gebeurde donderdagnamiddag ter hoogte van de Vossekotstraat in Sint-Niklaas. Een 55-jarige buschauffeur van De Lijn had op de ovonde van De Ster een lekke band gekregen, en was naar de eerstvolgende halte gereden om daar zijn bus veilig aan de kant te kunnen zetten. “Terwijl ik buiten mijn achterband ging inspecteren, hoorde ik één van de drie passagiers op de bus al roepen en tieren naar mij”, getuigt de buschauffeur, die liever niet met zijn naam in de krant komt.

Reizigers laten uitstappen

“Toen bleek dat de band helemaal kapot was, stapte ik terug op de bus. Ik legde de situatie uit en vroeg aan de reizigers om uit te stappen zodat ze de volgende bus konden nemen”, zegt de buschauffeur. “Voor de man, die mij eerder ook al verwijten naar het hoofd had geslingerd, was dat blijkbaar de druppel. Hij stapte samen met zijn zoontje naar voren en spuwde in mijn gezicht. Zoiets vind ik helemaal niet kunnen, en al zeker niet in tijden van corona.”

Na het incident stapte de bewuste passagier samen met zijn zoontje weg. Toen kort daarna de hulpdiensten ter plaatse kwamen, vroeg de buschauffeur meteen om een coronatest. “Maar dat had nog geen zin, vertelde men mij”, zegt de chauffeur. “Er moet altijd rekening gehouden worden met een incubatieperiode van tien dagen. Ik ben wel meteen naar de dokter geweest. De komende dagen moet ik extra waakzaam zijn voor symptomen van corona. Ik ben ook voor een week niet bekwaam om te werken. Ik werk al meer dan acht jaar als buschauffeur. Het is de eerste keer dat ik te maken krijg met agressie op mijn bus.”

De politie van Sint-Niklaas bevestigt het incident en stelde proces-verbaal op. Er kon ook een foto genomen worden van de spuwende passagier. “We bekijken momenteel of er bruikbare camerabeelden zijn van het geweld”, zegt commissaris Hedwig Smet. “De identiteit van de dader is voorlopig nog niet bekend.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN