Recyclageparken volgende week weer open voor groenafval

Recyclageparken volgende week weer open voor groenafval

Foto: Google Maps

Deinze / Nevele - Vanaf dinsdag 7 april kan men in Deinze op dinsdag 7 april en op woensdag 8 april in Landegem opnieuw terecht in de recyclageparken. In deze week is dat echter enkel voor groenafval. Als je het bezoek kan uitstellen, moet je dat wel doen. Als je toch naar het recyclagepark gaat, moet je uiteraard de social distancing-maatregelen in acht nemen en 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers en parkmedewerkers. Bij eventuele wachtrijen blijf je gewoon in jouw voertuig zitten.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen werden alle recyclageparken gesloten vanaf 17 maart 2020. De recyclageparken mogen heropenen vanaf dinsdag 7 april 2020. In Deinze opent het recyclagepark terug op 7 april. In Landegem is dat op 8 april, gezien dinsdag daar de vaste sluitingsdag is van het recyclagepark.

“In de week van 7 april kan men er enkel terecht met groenafval,” stelt schepen van milieu Filip Vervaeke. “We rekenen op het gezond verstand van onze inwoners. Als men een bezoek aan het recyclagepark kan uitstellen, moet men dat doen. Als men toch naar het recyclagepark komt, vragen we met aandrang om 1,5 meter afstand te houden van anderen. Het aantal voertuigen dat terzelfdertijd wordt toegelaten zal beperkt worden. Bij eventuele wachtrijen moet men in het voertuig blijven zitten. Na deze eerste week zullen we samen met IVM opnieuw evalueren om na te gaan of er later ook andere fracties mogen aangeboden worden,” besluit schepen Vervaeke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio