Straf met uitstel voor man die minnaar van zijn vrouw acht messteken gaf

Straf met uitstel voor man die minnaar van zijn vrouw acht messteken gaf

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen / Antwerpen 2060 / Borgerhout -

Een 47-jarige man heeft vijf jaar cel met uitstel gekregen voor een poging tot doodslag. Hij stak de minnaar van zijn vrouw acht keer met een mes toen hij het overspelige koppel betrapte in een appartement in Borgerhout.

Nachtwinkeluitbater Qing J.S.W. (47) betrapte op 11 september zijn echtgenote in haar appartement met een andere man. De vrouw was halfnaakt, haar minnaar stond in de slaapkamer zijn broek aan te trekken. Qing sloot zijn vrouw op in de slaapkamer van een van de kinderen en ging verhaal halen bij zijn rivaal. In de slaapkamer kwam het tot een vechtpartij tussen de twee mannen een schermutseling die even gepauzeerd werd waarop de twee mannen naar de keuken gingen om iets te drinken. “Daar is het gevecht opnieuw begonnen”, verklaarde het slachtoffer aan de politie. “Qing heeft een mes genomen en heeft richting mijn borst gestoken.” Het slachtoffer bloedde hevig en viel op de grond in de gang, beklaagde Qing nam zijn gsm en begon hem te filmen. Uiteindelijk kwam de messentrekker tot inkeer en bracht hij zijn slachtoffer naar het nabijgelegen Stuivenbergziekenhuis. Daar bleek hij liefst acht messteken te hebben gekregen, hij moest onmiddellijk geopereerd worden.

“Schuld van vrouw en slachtoffer”

Verdachte Qing kon niet veel later opgepakt worden in zijn nachtwinkel op het Sint-Jansplein. Hij verklaarde dat hij helemaal niet als eerste naar het mes greep. “Ik kon het ontfutselen van die man en heb gestoken om mezelf te beschermen”, zei hij. Een verklaring die de rechtbank afdoet als ongeloofwaardig. Qing voegde nog toe dat het slachtoffer alles veroorzaakt heeft door bij hem thuis te zijn en dus zelf verantwoordelijk was voor de feiten. Ook zijn echtgenote trof schuld. “Ze heeft nooit verteld dat ze iemand anders had, anders waren we uit elkaar gegaan en was dit nooit gebeurd”, vond Qing. De rechtbank beoordeelde de feiten als ernstig en vond dat Qing een totaal gebrek aan respect voor de fysieke en psychische integriteit van zijn slachtoffer toonde. De 47-jarige man kreeg een celstraf van vijf jaar met uitstel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio