Nu ook Ronde van Zwitserland is gesneuveld, maakt Wout van Aert zich al stilaan op voor... het veldritseizoen

Nu ook Ronde van Zwitserland is gesneuveld, maakt Wout van Aert zich al stilaan op voor... het veldritseizoen

Foto: GMAX AGENCY

Met de Ronde van Zwitserland sneuvelde vandaag nog een grote naam op de wielerkalender. De planning schuift zo steeds verder op, zodat de start van het veldritseizoen wel eens heel dicht bij het einde van het wegseizoen zou kunnen liggen. Wout van Aert combineert nog steeds beide disciplines en toont zich alvast voorbereid.

LEES OOK. Ronde van Zwitserland gaat niet door.

Eerder deze week besliste de UCI dat geen enkele wedstrijd voor 1 juni kan doorgaan. Naast het Critérium du Dauphiné, geldt de Ronde van Zwitserland ook als een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour. Vorig jaar gooide Wout van Aert hoge ogen in de belangrijkste rittenkoers ter wereld, maar het is nog hoogst onzeker of La Grande Boucle dit jaar kan doorgaan. De start van is voorzien op 27 juni.

In een reactie op Twitter reageerde de renner van Team Jumbo - Visma alvast met een knipoog op het nieuwe wegvallen van een rittenkoers. “Ik bereid me al voor op het veldritseizoen”, schreef programmamaker Luc Kempen. “Me too”, antwoordde Van Aert met een knipoog.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.