Zangeres Pink en zoontje besmet met coronavirus: “Deze ziekte is ernstig en écht, blijf binnen”

Zangeres Pink en zoontje besmet met coronavirus: “Deze ziekte is ernstig en écht, blijf binnen”

Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Twee weken geleden is het coronavirus vastgesteld bij de Amerikaanse zangeres Pink en haar 3 jaar oude zoontje Jameson. Na twee weken in quarantaine zijn ze allebei genezen. “Maar deze ziekte is ernstig”, schrijft ze op sociale media. “Iedereen zou gratis getest moeten kunnen worden.” Ze schenkt ook een mooie som geld aan de zorgsector.

Pink deelt haar ervaring met het coronavirus op Instagram met haar miljoenen fans en volgers. “Twee weken geleden vertoonden mijn zoon Jameson (3) en ik symptomen van Covid-19. Onze huisarts had gelukkig toegang tot tests en we bleken besmet te zijn. Mijn familie was al in zelfisolatie en hebben dat nog twee weken langer gedaan. Een paar dagen geleden bleek dankzij een nieuwe test dat we genezen en virusvrij zijn.”

De zangeres schrijft niet te begrijpen dat de overheid coronatests niet voor iedereen toegankelijk maakt. “Deze ziekte is ernstig en echt. Mensen moeten weten dat ouderen en jongeren, gezonde en ongezonde mensen en rijk en arm erdoor getroffen worden.”

Daarna vertelt Pink dat ze een miljoen dollar doneert. Het geld is volgens de zangeres “voor de medische professionals die in de frontlinies de strijd tegen het virus leveren”. Van de donatie gaat de helft naar het ziekenhuis in Philadelphia waar haar moeder heeft gewerkt. De andere helft gaat naar het speciale COVID-19-fonds van Los Angeles.

“Blijf alsjeblieft thuis”, vraagt ze haar fans nog.

Play

bekijk ook

Hoe reageren je huisdieren op de quarantaine?

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN