Helikopter van Ronde van Vlaanderen zondag boven Deinze

Corona update van burgemeester Jan Vermeulen

Corona update van burgemeester Jan Vermeulen

Foto: if

Deinze / Nevele - Vrijdagavond laat en zaterdagmorgen stuurde burgemeester Jan Vermeulen nog een corona update de wereld in. Een samenvatting.

‘Er kwam gisteren slechts één nieuwe besmetting bij. Die lijn moeten we aanhouden, ook tijdens het weekend. Van alle Vlaamse grotere steden zijn we in Deinze het meest gespaard gebleven. We mogen nu vooral niet overmoedig worden, zeker niet met het goede weer in het vooruitschiet.

Wie wandelt in een drukke straat houdt rechts. Steek de straat over, zodat je op voetpaden steeds rechts van de weg wandelt. Op die manier vermijd je nutteloze ontmoetingen en beperk je het risico voor elkaar. Blijf in uw kot, was je handen en hou afstand! Fijn weekend Deinze.

Zondag zullen we als stad op twee momenten met elkaar verbonden zijn. Om 11 uur zingen we massaal het Corona-lied van Johan Verminnen. Onze ereburger maakte een inspirerende versie van zijn “Mooie dagen”. Ondanks Corona kunnen we samen veel mooie dagen beleven. Laat dat de boodschap zijn.

Daarna zal de helikopter van VTM en HLN over Deinze en Nevele vliegen voor de Ronde Van Vlaanderen. De helikopter komt van Nazareth, dus Astene, Deinze, de Leernes, Vosselare, Nevele, Landegem, Merendree, Hansbeke.leg uw kunstwerkjes maar in de tuin! Samen solidair met heel Vlaanderen!

De maatregelen van de regering zijn voorlopig verlengd tot en met 19 april. De regels blijven dezelfde maar zullen verscherpt worden gecontroleerd. Onze politiezone zal inzetten op crowding, met respect voor eenieder. Een senior die wandelt heeft al eens behoefte aan een moment verpozing op een zitbank, waarbij afstand moet worden bewaard.

Blijf beter op 2 meter! Nu afstand zo belangrijk is volgens virologen, maak er voor uzelf 2 meter van! Dat zijn twee grote stappen. Dat is ook de boodschap die mijn Londense collega aan zijn stadsgenoten geeft. Dat zijn er 8,9 mio.

Wie gisteren de reportage op VTM zag over de Markt in Haaltert die verboden werd. Er was in Haaltert ook niets georganiseerd. Er stond zelfs een kippenkraam, wat letterlijk verboden is! Dat is precies de reden waarom er in Deinze geen markt meer is en in Petegem ipv 20 op vandaag wel 3 kramen toegelaten worden. Daar is het nodig in een gebied waarin er onvoldoende voorzieningen zijn. Dus zaterdag kan u opnieuw verse vitamientjes inslaan met bewaring van de regels van afstand in Petegem. Onthou vooral: Blijf beter op 2 meter!’

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio