Helden van Corona: Bart en Luc hebben afgerekend!

Helden van Corona: Bart en Luc hebben afgerekend!

In coronatijden brachten we de twee hoofdrolspelers van het verhaal niet samen voor een foto. Maar de dankbaarheid was wel groot. Foto: Geert Herman

Lochristi - Drie mensen gelukkig maken op één ochtend, we willen het jullie niet onthouden. Want Bart - de ongewilde weldoener uit de Delhaize - heeft zich bij ons gemeld. Tot blijdschap van Luc, die nu zijn schuld van ruim 80 euro rechtmatig kan vereffenen. En zaakvoerder Dany Van Assche was nog het meest content: "Wat een mooi gebaar, daar wisten we echt niets van." Het verhaal van Luc zonder portefeuille en met een haperende bankapp kent u al, dat van Bart Bonte leest u hieronder.

"Het was een ex-collega die ook in Lochristi woont die mij deze morgen een link naar jullie artikel stuurde", vertelt Bart Bonte deze ochtend. "Ik was vorige vrijdag boodschappen aan het doen voor mijn ouders in Delhaize daar ik hun had gevraagd tijdens deze periode niet meer buiten te komen en het shoppen aan mij over te laten. Aan de kassa stond ik achter Luc, die zijn portefeuille vergeten was. Hij stelde voor om er naar huis om te rijden, maar ik vond dat ik hem in deze 'in-uw-kot'-tijd moest helpen."

"Ik controleerde dagelijks of de overschrijving in orde was gekomen en donderdag zei ik nog tegen mijn vrouw: “ Ik denk dat dit ik mijn centen niet meer zal zien", ik was een beetje ontgoocheld maar was toch blij om geholpen te hebben, ik zou het in de toekomst niet nalaten om hetzelfde te doen. Luc leek mij ook heel betrouwbaar, en ik geloof altijd in het goede van de mens. Ik was wel van plan om bij een volgend bezoek aan de Delhaize te vragen of er niemand langs was geweest met een betalingsprobleem. Ik was echt wel blij dat ik jullie oproep las. Niet voor het geld in de eerste plaats, maar om de bevestiging dat Luc een correct iemand was."

"En ja, ik zou het ook in 'gewone' tijden gedaan hebben. Het goed gevoel dat je krijgt door iets te doen voor een medemens, ik raad iedereen aan om het eens te proberen."

Eind goed, al goed dus. Met dank aan de lezers die de oproep uit onze krant massaal - met exponentiële stijgingen - gedeeld hebben. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio