De weekbalans in Lochristi

62 patiënten in Onderzoekspunt Corona: “Stabiel aantal besmettingen valt mee”

Chris Corn zorgt voor een micropauze voor de dokters... voorlopig gaan we nog even door... Foto: avc

Lochristi - Onderzoekspunt Corona Lochristi, het lokaal triagecentrum in de sporthal van Zaffelare, draaide ook in week twee op volle toeren. “De situatie blijft vrij stabiel, een opsteker om op de ingeslagen weg door te gaan”, zegt dr. Anneleen Van Conkelberge. .

Vrijdag kreeg ze samen met haar collega’s even muzikale ondersteuning van Chris Corn, in de voortuin van sporthal ’t Veerleveld, en ze genoot ervan: “Het was voor alle medewerkers van ons triagecentrum, voor en achter de schermen, een kort rustmoment in een alweer hectische dag”, vertelt Anneleen ons op een gevorderd nachtelijk uur. Want samen met haar collega’s klopt ze ongeziene werkdagen. Van pakweg acht uur ‘s morgens tot iets voor middernacht. “Die micropauzes helpen echt om deze langdurige situatie de baas te kunnen. Ik raad het iedereen aan, al druk je maar een kwartiertje op de pauzeknop, het helpt”, zegt ze.

Hoe de situatie in week twee in het Lootse triagecentrum verliep? “Die blijft vrij stabiel qua aantal patiënten en doorverwijzingen”, klinkt het. “Tweeënzestig patiënten werden afgelopen week door hun huisarts naar ons centrum doorverwezen, en ook achtentwintig zorgverleners met mogelijke symptomen kwamen langs. Gemiddeld 10 procent van wie we onderzoeken, wordt uiteindelijk naar het ziekenhuis gestuurd.”

Dokter Van Conkelberge blijft al bij al optimistisch: “Het aantal bevestigde besmettingen in Lochristi, afgaand op de dagelijks gepubliceerde Sciensano-cijfers (26 op 4 april, nvdr.), lijkt momenteel mee te vallen, in vergelijking met andere Vlaamse gemeenten. Dit zien we als een opsteker om de ingeslagen weg verder te zetten”, klinkt het. “Vroeger als stagiair deed ik een doos pralines mee op het einde van mijn stage, nu vond ik dat we de rollen beter konden omkeren en de stagiairs niet met lege handen naar huis laten gaan”, aldus de Lootse arts, die dus voor een ‘muzikale’ praline zorgde van ons aller hoop-in-bange-dagen Chris Corn. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio