Tweede telefoonweek vanuit Dienstencentrum 't Fazantenhof

Nog eens 2.000 inwoners van 65+ krijgen telefoontje van de gemeente

Nog eens 2.000 inwoners van 65  krijgen telefoontje van de gemeente

Foto: if

Lochristi - Lochristi begint aan het tweede deel van zijn telefoonplan. Nadat eerder om en bij de 1.000 80-plussers een vriendelijk telefoontje kregen van een medewerker of medewerkster van LD 't Fazantenhof, wordt daar een nieuw telefoonboekje opengeklapt met daarin de bewoners die 65 en ouder zijn. De bedoeling? Gewoon even luisteren hoe het gaat, en vragen of er geen dringende boodschappen of apothekersbezoekjes nodig zijn, waarvoor de doelgroep liefst zelf niet meer uit zijn kot komt.

"De meeste mensen kunnen gelukkig een beroep doen op attente buren of naaste familie", zegt de burgemeester, "maar we willen natuurlijk niemand zomaar aan zijn lot overlaten in deze vreemde dagen. Van zo'n 150 mensen vonden we geen telefoonnummer, daar gaan we dan zeker eens langs om te polsen of alles in orde is."

Vanaf deze week boort de gemeente dus een tweede bron aan: de generatie die de pensioenleeftijd heeft bereikt en ouder. Ook hier kan men alleen een beroep doen op namen en adressen uit het bevolkingsregister, waardoor het ijverig zoeken en puzzelen wordt om de telefoonnummers van de betrokkenen op te snorren. In de praktijk gaat het om en bij de 2.000 personen in de leeftijdscategorie tussen 65 en 80 jaar, dus daar zullen de telefonisten wel even zoet mee zijn. 

Wie tussen de 65 en 80 jaar is en in de loop van de week van 6 april geen belletje kreeg, mag altijd zelf contact opnemen met de medewerkers. 't Fazantenhof houdt vele luisterende oren klaar in de coronatijd. Bellen kan naar 09 238 32 18, mailen naar dienstencentrum@ocmwlochristi.be. Denk eraan: wanneer je vriendelijk wordt bejegend, is het altijd aangenaam om aan de overkant ook een vriendelijke stem te horen. 

 

 

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN