Probleem van Thomas De Gendt op Zwift is opgelost: “Het was dus niet mijn uitzonderlijke kracht”

Probleem van Thomas De Gendt op Zwift is opgelost: “Het was dus niet mijn uitzonderlijke kracht”

Thomas De Gendt werd deze week plots geblokkeerd op het virtuele fietsplatform Zwift. Wegens ongeloofwaardige hoge waarden, kreeg hij als melding. Dat probleem blijkt nu opgelost. Zwift heeft de bug uit het systeem gehaald.

“Ik werd uit een race geflikkerd omwille van mijn bovenmenselijke krachten. Kan je de instellingen aanpassen voor mij, Zwift?” De Gendt was not amused toen hij plots geblokkeerd werd op het platform. “Ik reed een tijdje aan 500 à 550 watt. Dat is voor profs min of meer normaal als je wil winnen”, verklaarde hij toen. Een veiligheidsmarge van die Zwift inbouwde om valsspelers te ontmaskeren, maar die nu onhandig uitpakte aangezien veel profrenners meer en meer van het platform gebruikmaken en er ook virtuele races zullen worden gehouden.

Maar de fout werd uit het systeem verholpen, merkte een attente twitteraar op. De Gendt reageerde me een kwinkslag. “Het was dus een bug en niet mijn uitzonderlijke kracht.” De ontsnappingskoning van Lotto-Soudal zal zondag met 12 andere profrenners - onder wie Wout van Aert, Remco Evenepoel en Greg Van Avermaet - strijden om de zege in DeRonde2020. De renners zullen op hun rollen de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen rijden. Dat is live te volgen op Eén vanaf 15u30.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.