Vincent Kompany benadert Anderlecht-spelers individueel om loon in te leveren

Vincent Kompany benadert Anderlecht-spelers individueel om loon in te leveren

Foto: Photo News

Vincent Kompany rekent erop dat Anderlecht straks als groep kan zeggen dat alle spelers hun salaris hebben ingeleverd voor de maand april. Dit weekend contacteerde de speler-manager zijn ploegmaats individueel om met elk van hen de beste formule te vinden om loon af te staan.

Hij liet weten dat ze hun inlevering kunnen spreiden over meerdere maanden, maar vooral het afstaan van één twaalfde van het tekengeld is een probleem. Dat Kompany dat uit eigen zak wil betalen, overtuigt niet iedereen. De club wil eerstdaags wel een oplossing.

De Bie als keeper?

Paars-wit kijkt ondertussen uit naar versterkingen voor volgend seizoen. Op de keeperslijst staat onder anderen Jonathan De Bie (19). De Belgische jeugdinternational van 1,96 meter kan transfervrij weg bij Tottenham. Ook zijn jeugdclub KV Mechelen houdt hem in het oog en eerder testte hij ook al bij AA Gent. De Bie wil beginnen als tweede keeper.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.