Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten rijdt voor Mitchelton-Scott. Photo News

Ook Mitchelton-Scott laat renners inleveren

Na Bahrain-McLaren (70%), Astana (30%) en Lotto-Soudal (10%) moeten nu ook de renners van Mitchelton-Scott een percentage van hun loon inleveren. Op vraag van het management van de Australische ploeg werd beslist dat alle renners, rensters en stafleden, onder wie de Belgische ploegleider Laurenzo Lapage, zeventig procent van hun maandsalaris inleveren omdat ze in deze periode niet kunnen koersen.

Met CCC komt er eerstdaags nog een vijfde Word Tour-ploeg bij die zijn renners zal vragen om te besparen op de loonmassa. Vrijdag had de CEO van schoenenfabrikant CCC, Dariusz Miłek, de ploeg verteld dat zijn bedrijf in moeilijkheden zit. Door het coronavirus zijn de schoenwinkels dicht en dat is uiteraard nefast voor de cashflow. De geldkraan voor de wielerploeg in 2020 wordt de komende maanden niet helemáál dichtgedraaid, maar de bijdrage van de hoofdsponsor zal aanzienlijk slinken. Er wordt geschat dat de renners tachtig procent van hun loon zullen moeten inleveren.

Bij CCC rijden vijf Belgen: Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Guillaume Van Keirsbulck, Greg Van Avermaet en Nathan Van Hooydonck. Die laatste twee hebben nog een doorlopend contract tot en met 2021. Het blijft de intentie van CCC om ook volgend jaar door te gaan met de sponsoring van de wielerploeg. Vooralsnog wordt er niet bespaard op het jaarbudget van 2021.