Britse premier Boris Johnson in ziekenhuis opgenomen met “aanhoudende symptomen” coronavirus

 Britse premier Boris Johnson in ziekenhuis opgenomen met “aanhoudende symptomen” coronavirus

Foto: REUTERS

De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen voor bijkomende onderzoeken. Dat meldt de BBC.

LEES OOK. Boris Johnson schrijft brief aan alle Britten: “Belangrijk om eerlijk te zijn, de zaken zullen slechter worden eer ze beter worden”

Johnson testte tien dagen geleden positief op Covid-19. Zondagavond rond 20 uur werd hij gehospitaliseerd, met “aanhoudende symptomen”, onder meer koorts.

De Britse premier kon op eigen houtje naar een niet nader genoemd Londens ziekenhuis gaan, er was geen ziekenwagen nodig. De opname komt er dan ook uit “voorzorg”, op advies van zijn dokter. Johnson onderging enkele routinetests en moest de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis blijven, zo melden Britse media. Zijn woordvoerder verklaarde nog dat Johnson “zo lang als nodig” opgenomen zal blijven.

Als de toestand van Johnson verergert, zal minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab de leiding van de regering overnemen, zo meldt The Guardian. Verwacht wordt dat Raab maandagvoormiddag al de overheidscommissie rond corona zal leiden.

Corrigeer

NIEUWS