Kapelhoekcomité verdrijft verveling met zoektocht

Kapelhoekcomité verdrijft verveling met zoektocht

Foto: Wikipedia

Zulte - Nu men noodgedwongen de organisatie van de Kapelhoekkermis heeft moeten afblazen, ging men aan het broeden over een alternatief om in coronatijden toch enigszins de verveling te lijf te gaan. Vooral de kinderen die aan een extra lange paasvakantie bezig zijn met weinig mogelijkheden, moeten creatief bezig gehouden worden. Het Kapelhoekcomité werkte daarom een Anti-verveel-zoektocht uit doorheen de prachtige Kapelhoek.

Het Kapelhoekcomité uit Zulte organiseert in deze tijden een Anti-verveel-zoektocht. Vele mensen zitten noodgedwongen thuis, zeker al de kinderen. De scholen zijn dicht, de opvang gebeurt thuis… de verveling kan al eens toeslaan. Met deze Anti-verveel-zoektocht wil het Kapelhoekcomité een oplossing bieden. Hebben de kinderen nood aan een beetje frisse lucht of wil je hun wat ‘prikkelen’ met een uitdaging? Dan is deze zoektocht een oplossing.

Nele, mama van twee jonge kinderen, vertelt: 'Je kunt deze tocht perfect doen met zijn tweetjes. Mama of papa samen met de kleine spruit. De zoektocht brengt je doorheen de mooie wijk en de vragen zijn echt op kindermaat gemaakt. Niet extreem moeilijk maar toch uitdagend genoeg. En wie weet…je kunt er nog een mooi prijs mee winnen nadien.'

Johan Dewitte van het Kapelhoekcomité: ‘Het wordt een tocht van ongeveer 7,5 km met start en einde aan de Kapel OLV Ten Dale in de Oude Weg. Onderweg zijn er een twintigtal vragen die moeten opgelost worden. De routebeschrijving en het antwoordformulier kunnen gedownload worden www.kapelhoek.be. Na afloop kun je het ingevuld antwoordformulier terugbezorgen via info@kapelhoek.be of in de brievenbus droppen bij Texelhoek 2 of Oude Weg 233.’

De zoektocht is vooral geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Uit alle correct ingevuld formulieren wordt later een winnaar getrokken. De zoektocht blijft beschikbaar tot 20 april.

Doe je deze zoektocht met het gezin of een klein groepje? Hou dan zeker rekening met de 'social distancing'-maatregelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio