De corona-update van burgemeester Jan Vermeulen

De corona-update van burgemeester Jan Vermeulen

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - De dagelijkse update van burgemeester Jan Vermeulen: 'Rijk of arm, jong of oud, #COVID19 ontziet niets of niemand. Ook in onze stad zullen we de grens van 1 op 1000 besmettingen overstijgen vandaag. Hoe snel dat gaat, hangt van ons af. Hoe trager, hoe meer mensen geholpen kunnen worden in onze ziekenhuizen.'

'We moeten allemaal voor elkaar zorgen. Dat doen we nu het best door vol te houden en afstand te nemen. Beter 2 meter! Als je denkt dat je op twee meter staat zal het in het echt veelal slechts 1,5 meter zijn. 2 meter is beter!

Dank aan al wie aan de slag blijft, iedereen die vuilnis ophaalt, die zorgt dat we eten kunnen kopen, die de post blijft bedelen, die kookt in rusthuizen, ...kortom iedereen die nog aan de slag moet en kan blijven.

Dank aan iedereen ook die noodgedwongen thuis zit. Er wordt veel van u gevraagd. Het is niet simpel. Heb geduld en beperk uw uitstappen.

De Britse Queen Elisabeth heeft gisteren een opmerkelijke toespraak gedaan. We kunnen dit virus overwinnen, maar we zullen moeten samenwerken met de hele wereld. Dat doen alle labo’s in ons land en elders in de wereld, op zoek naar een vaccin.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio