Delphine Boël heeft boodschap voor Gentenaars: “Blijf sterk, positief en gezond”

Delphine Boël heeft boodschap voor Gentenaars: “Blijf sterk, positief en gezond”

Foto: Delphine Boël

Gent -

Het was al even windstil rond de nieuwe koningsdochter Delphine Boël. Afgelopen zondag verscheen ze toch voor de camera, met een warme boodschap voor de Gentenaars: “Blijf sterk, positief en gezond.”

Omwille van de coronacrisis moest de maandelijkse ‘Speakers Corner’ onder de Stadshal verplaatst worden naar online. Daar werd een filmpje getoond van koningsdochter Delphine Boël, waarin ze spreekt over Gent en de Gentenaars. “Ik herinner me mijn bezoek aan Gent enkele jaren geleden”, zegt ze . “Het was zo mooi en de Gentenaars waren zo vriendelijk, gastvrij en leuk. Ik wil me richten naar de Gentenaars. Gedurende deze moeilijke periode, blijf sterk, blijf zo positief als mogelijk en blijf gezond. Zo is dit hopelijk snel voorbij en kunnen we binnenkort weer genieten van jullie mooie musea, parken en mensen.”

Dat Boël een voorliefde heeft voor Gent, is geen verrassing. Ze heeft dan ook haar eigen officieus park. Het buurtcomité van de Prinses Clementinalaan besloot om een naamloos stuk groen aan het Parkplein voortaan Park Delphine Boël te dopen. Boël zakte tien jaar geleden hoogstpersoonlijk naar Gent af om ‘haar’ parkje in te huldigen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN