Na druk bekeken ‘DeRonde2020’ lopen grote wielerploegen storm voor virtuele Ronde van Zwitserland

Na druk bekeken ‘DeRonde2020’ lopen grote wielerploegen storm voor virtuele Ronde van Zwitserland

We krijgen na de druk bekeken virtuele Ronde van Vlaanderen nog meer wielerkoersen. Want liefst 18 ploegen hebben zich aangemeld voor de virtuele editie van de Ronde van Zwitserland.

De ’Tour de Suisse’ geldt normaal gezien als een belangrijke graadmeter voor de Ronde van Frankrijk. De wedstrijd stond van 7 tot 14 juni op het programma, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Zo wordt er voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geen Ronde van Zwitserland gehouden. Vorig jaar ging de eindzege naar Egan Bernal.

Maar virtueel gaat de Ronde wel door. Van 22 tot 26 april zullen achttien ploegen elk drie renners afvaardigen voor ‘The Digital Swiss 5’. Het betreft een samenwerking tussen de Ronde van Zwitserland en Velon CC op het ‘ROUVY Indoor Cycling Reality’ platform.

De organisatie zal hopen op een soortgelijk succes als dat van DeRonde2020. Zondag keken gemiddeld 600.000 kijkers naar de virtuele Ronde van Vlaanderen, die gewonnen werd door Greg Van Avermaet.

LEES OOK. Krijgt na de Ronde van Vlaanderen ook de Amstel Gold Race een virtuele versie? “Moeilijk, maar we bedenken nog wel iets”

De deelnemende ploegen:

AG2R La Mondiale

BORA-hansgrohe

CCC Team

Deceuninck - Quick-Step

EF Pro Cycling

Groupama-FDJ

Israel Start-Up Nation

Lotto Soudal

Mitchelton-SCOTT

Movistar Team

NTT Pro Cycling

Rally Cycling

Team INEOS

Team Jumbo-Visma

Team Sunweb

Total Direct Energie

Trek-Segafredo

Nationale team van Zwitserland

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.