Beiaard van Deinze speelt voortaan elke avond 'You'll Never Walk Alone'

Beiaard van Deinze speelt voortaan elke avond 'You'll Never Walk Alone'

Foto: Wikipedia

Deinze / Nevele - Iedere avond om 20 u. wordt er geapplaudisseerd voor alle zorgverleners die zich inzetten tijdens de coronacrisis. Vanaf maandag 6 april zal de beiaard van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Deinze ook "You'll Never Walk Alone" spelen om de actie kracht bij te zetten. Iedereen in de buurt kan van thuis uit meegenieten, maar het is niet de bedoeling dat het een gelegenheid is om met veel volk samen te komen.

"Stadsbeiaardier Charles Dairay is in het dagelijkse leven voltijds verpleger en is nu volop aan de slag om de nodige zorg te verstrekken. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nummer door Harry Blommaert, leraar van KADE Podiumkunsten en dirigent van AcOrDe, te laten omzetten naar een beiaardpartituur. De partituur werd vervolgens ingeladen door Clock-o-matic, de leverancier van de beiaard, om vanaf vanavond telkens om 20 u. te weerklinken in Deinze. Iedereen in de buurt zal veilig, vanuit zijn huis kunnen meegenieten hiervan. De beiaard blijft het lied spelen tot het einde van de coronacrisis. Een positieve noot in een toch wel moeilijke periode," besluit schepen Trees Van Hove.

Dit lied van solidariteit komt oorspronkelijk uit de musical 'Carousel' van Rogers & Hammerstein 'Carousel'. Vandaag kennen we het vooral in de versie van Gerry & The Pacemakers, tijdgenoten van The Beatles uit Liverpool, waar het uitgroeide tot een voetbalhit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio