Ook Ironman van Nice (14 juni) sneuvelt door coronacrisis, wat nu met de Tourstart (27 juni)? “Er is een Plan B”

Ook Ironman van Nice (14 juni) sneuvelt door coronacrisis, wat nu met de Tourstart (27 juni)? “Er is een Plan B”

Foto: Photo News

De Europese kampioenschappen Ironman van 28 juni in het Duitse Frankfurt zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo werd maandag bekendgemaakt. Ook de Ironman van Nice, gepland voor 14 juni, gaat officieel niet door. Drie weken later staat de start van de Tour de France gepland… Op naar Plan B?

In totaal werden er dertien Ironman-manches uitgesteld, waaronder de triatlon in het Duitse Hamburg. Die stond een week eerder op 21 juni op het programma.

De EK-organisatoren schuiven nu 27 september naar voren als mogelijke nieuwe datum, maar daarover is er nog geen akkoord. De wedstrijd zou daarmee in het vaarwater komen van het WK Ironman, dat jaarlijks in Hawaï georganiseerd wordt. Die wedstrijd vindt dit jaar op 10 oktober plaats.

De Ironman van Nice was het hoofddoel in het afscheidsjaar van Frederik Van Lierde. Hij won die wedstrijd al vijf keer en kon met een zesde zege alleen recordhouder worden. “Ik hoop toch nog dat de Ironman van Nice kan doorgaan, want ik wil héél graag dat record”, zei onze landgenoot eind maart nog. “Als die wedstrijd naar het najaar wordt verzet, neem ik er sowieso deel.”

“Plan B”

Maar hoe zit het nu met de Tour? La Grande Boucle moet normaal starten op 27 juni en eindigen op 19 juli. Maar nu in Frankrijk de Ironman van Nice - waar de Tour van start gaat - is afgelast, lijkt ook de grootste wielerwedstrijd ter wereld te moeten zwichten voor de coronacrisis.

Een officiële beslissing komt er voor 15 mei. Van een Ronde van Frankrijk achter gesloten deuren kan volgens Tourbaas Christian Prudhomme geen sprake zijn, maar volgens Spaanse media wordt er wel gewerkt aan een soort ‘Plan B’. De rittenkoers zou in dat geval doorgaan van 25 juli tot 16 augustus. De ASO zou hiervoor reeds het akkoord hebben van de betrokken burgemeesters.

Wordt vervolgd...

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.