Anderlecht belooft spelers nu compensatie bij extra financiële maatregelen

Anderlecht belooft spelers nu compensatie bij extra financiële maatregelen

Foto: Photo News

Een nieuwe dag, een nieuw element in de discussie over de loonsafstand bij Anderlecht. Paars-wit verspreidde een nieuw contract onder zijn spelers om tot een akkoord te komen. In de verbintenis staat één opvallend nieuw punt. Als Anderlecht in de toekomst extra, diepgaandere maatregelen moet nemen in deze coronacrisis dan zal het zijn spelers compenseren voor de loonsafstand in de maand april. Dat kan dus een vorm van bescherming tegen technisch werkloosheid zijn.

LEES OOK. Anderlecht vraagt Europees geld in plaats van Europees voetbal: “RSCA leefde de voorbije jaren serieus boven zijn stand”

De rest blijft hetzelfde: deze maand 100 procent salaris afgeven, net als de bijhorende groepsverzekering, en alle voordelen in natura (behalve hun auto). Daarnaast ook afstand doen van 1/12de van het tekengeld voor dit seizoen.

Over het feit dat Vincent Kompany dat tekengeld eventueel uit eigen zak wil betalen, wordt niet meer gesproken. Het is afwachten of de spelers dit voorstel aanvaarden. Kompany benaderde de spelers afgelopen weekend individueel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.