Zoontje van Pedro Elias extra kwetsbaar door chemo: “Ik ben in continue staat van alertheid”

Zoontje van Pedro Elias extra kwetsbaar door chemo: “Ik ben in continue staat van alertheid”

Foto: carlo coppejans

Presentator Pedro Elias leeft tijdens deze coronacrisis voortdurend tussen hoop en angst voor zijn zoontje Rover (4), bij wie vorig jaar leukemie werd vastgesteld. “Ik ben in continue staat van alertheid. Ik wil me niet inbeelden wat het virus voor Rover zou betekenen”, zegt hij in Dag Allemaal.

LEES OOK. Zoontje (3) van presentator Pedro Elias getroffen door kanker: “Onze wereld stortte in”

Pedro Elias en zijn levensgezellin Evelien Broekaert, die allebei voor productiehuis Woestijnvis werken, merkten vorig jaar in de krokusvakantie dat hun zoontje vaak bleek zag. “Ik dacht aan een ijzertekort en dus lieten we bloed trekken”, getuigde Broekaert vorig jaar in een interview met De Tijd. “De dokter belde ’s avonds terug: zijn witte bloedcellen stonden heel laag.” Na een eerste controle in het Leuvense Gasthuisberg-ziekenhuis leek er nog niets aan de hand, maar bij een tweede opname viel het harde verdict: Rover leed aan leukemie. Het kleine jongetje moest twee jaar chemotherapie volgen.

Daar komt nu de coronacrisis bij. “We proberen het allemaal positief aan te pakken, met veel humor”, getuigt Elias nu in Dag Allemaal. “Maar toch ook met angst. Rover is minder sterk en mag dit virus absoluut niet krijgen. Ik ben in een continue staat van alertheid. Ik draag rubberen afwashandschoenen, ik kuis als een bezetene klinken en toiletten en ruik voortdurend naar allesreiniger. Ik hou me heel strikt aan alle regels.”

Gelukkig stelt Rover het - gezien de omstandigheden - vrij goed. “Hij heeft zijn zware chemo achter de rug. Hij krijgt nu nog één pil per dag, verder leidt hij een normaal leven”, besluit Elias.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees