De dagelijkse corona-update van burgemeester Jan Vermeulen

Wereldgezondheidsdag, een hart voor verpleegsters, verplegers en vroedvrouwen

Wereldgezondheidsdag, een hart voor verpleegsters, verplegers en vroedvrouwen

De vlag van de Wereldgezondheidsorganisatie. Foto: Wikipedia

Deinze / Nevele - 'Het is vandaag Wereldgezondheidsdag. De WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, roept op om vandaag aandacht te hebben voor verplegend personeel en vroedvrouwen. Zij zijn het hart van onze gezondheidszorg. Zonder hun zorg kunnen we deze crisis niet winnen. Ons verplegend personeel is bij het best opgeleide van de hele wereld. Dat geeft een bijzondere geruststelling. Wij kunnen hen helpen door ervoor te zorgen dat we de regels in acht nemen,' zegt de burgemeester van Deinze.

'Onze stadsbeiaardier Charles Dairay is zelf ook verpleger in Frankrijk. We steunen hem en alle verpleegsters, verplegers en vroedvrouwen langs deze weg ook. Schepen Van Hove, zelf vroedvrouw, vroeg Harry Blommaert onze beiaard te voorzien van het deuntje. We plaatsen nog een geluidsopname online. Blijf luisteren en applaudisseren in uw eigen straat, zoals ook onze Ghesquierestraat elke avond doet.

De containerparken heropenen, vandaag in Deinze, morgen in Landegem. Je mag enkel met groenafval komen, voor zover dat echt noodzakelijk is. Toch is het misschien het moment om eens goed na te denken of u dat gras niet beter vooraf kan thuiscomposteren. Het zal uw ritten ook in de toekomst beperken. Moet je toch al vandaag, Hou dan afstand!

Onze bib is terug open en kon rekenen op de bijzondere steun van Ilias, de zoon van schepen De Reu om boeken aan huis te brengen. Meer dan driehonderd klanten werden bediend. Lezen, lezen, lezen is het meest nuttige tijdverdrijf voor onze kinderen om de leerachterstand te beperken.

Professor Erika Vlieghe is aangeduid om de exitstrategie te bepalen. Ik hoorde haar tegen José De Cauwer op Terzake zeggen dat een verjaardagsfeest met 200 personen op 21 juli geen goed idee is. We zitten dus nog lang niet in het spoor van Oostenrijk. Hou dus al maar stilletjes rekening met een verlenging tot 3 mei. Vrijdag valt de beslissing hierover. We plaatsen ook even de Deinse en Limburgse cijfers naast elkaar. Alken is momenteel de zwaarst getroffen gemeente in Vlaanderen. Elke stad heeft haar eigen uitdagingen.

Een andere expert, Steven Van Gucht, gaf duidelijk aan hoe hij de regels ziet...”in algemene principes”. De regels zijn er om ons te helpen door deze crisis te geraken. Gebruik ze dus met gezond verstand. Over zitbanken...schreef ik enkele dagen geleden al...“om even uit te rusten”. Mijn gezond verstand zegt dat we veel positieve zaken kunnen zien in de curves en dat we hier samen uit geraken. Ons ziekenhuis is nog lang niet overspoeld. Dat kunnen we zo houden, als we nog even kunnen doorbijten.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio