Zulte belt 80-plussers op

Zulte belt 80-plussers op

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Het Sociaal Huis van Zulte contacteert 80-plussers om te vragen hoe het gaat in tijden van corona. Waar er problemen zijn, wordt er naar een oplossing gezocht.

Medewerkers van het Sociaal Huis Zulte contacteerden afgelopen week alle 80-plussers die gebruik maken van de dienst huishulp, de karweidienst of de mindermobielencentrale om te vragen hoe het gaat. Veel ouderen zitten momenteel alleen thuis. De medewerkers informeren dan ook naar specifieke vragen of noden tijdens deze coronacrisis en gaan waar nodig op zoek naar een passende oplossing.

“We stellen vast dat er weinig concrete noden zijn, maar dat vooral het telefoontje op zich geapprecieerd wordt,” zegt schepen van sociale zaken Linda Detailleur. Ook de komende weken zal het gemeentebestuur nog 80-plussers en andere kwetsbare groepen contacteren.

Wie zelf met hulpvragen zit, kan terecht bij het #ZulteHelpt-platform op www.zulte.be, per mail naar zultehelpt@zulte.be of telefonisch op tel. 09 321 84 24 in het Sociaal Huis of tel. 09 243 14 18 in het gemeentehuis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio