Geen BeNeLadies Tour op 11 juli in Zulte

Geen BeNeLadies Tour op 11 juli in Zulte

Foto: www.beneladiestour.be

Zulte - De BeNe Ladies Tour wordt dit jaar afgelast omwille van de coronacrisis. In de voorbereiding van deze vierdaagse, die op de kalender staat vermeld van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020, wordt de organisator geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg. Zulte zou op 11 juli etappeplaats geweest zijn voor de BeNe Ladies Tour.

Geert Stevens: ‘Als organisator moeten we rekening houden met de verschillende regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we zowat dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop.’

Na overleg met de verschillende locaties, Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist, werd tot deze afgelasting overgegaan. Tijdens de komende weken zal de organisatie de focus richten op de editie van 2021.

De gemeente Zulte zou op zaterdag 11 juli gastgemeente zijn voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande rittenwedstrijd in het dameswielrennen. Daarmee wou de gemeente extra luister geven aan de Vlaamse Feestdag en terug aanknopen bij de wielertraditie in Zulte.

Burgemeester Simon Lagrange: ‘Wat keken we er naar uit om tien jaar na datum opnieuw een koers te organiseren in Zulte. Helaas, ook hier is het virus een te sterke tegenstander. Alle steun en begrip voor de beslissing van de organisatie. Maar niet getreurd: in 2021 maken we er een nog groter wielerfeest van.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio