Treinverkeer onderbroken nadat vrachtwagen in Bornem tegen spoorwegbrug knalt

Video: rr

Puurs-Sint-Amands / Bornem / Sint-Niklaas -

Een vrachtwagen is dinsdagochtend in Bornem tegen een spoorwegbrug gereden. Door de klap werd de chauffeur uit het voertuig geslingerd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Puurs-Sint-Amands twee uur onderbroken. Even voor 12 uur kon het hernomen worden.

Rond 10 uur raakte een vrachtwagen waarvan de laadbak te hoog was de onderkant van de spoorwegbrug op de Rijksweg in Bornem, vlakbij de Temsebrug. Door de impact kantelde het voertuig en werd de chauffeur uit zijn cabine geslingerd. Hij werd door de MUG zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval was het spoorverkeer op de lijn Sint-Niklaas-Puurs-Sint-Amands volledig onderbroken en werden vervangbussen ingelegd voor het volledige traject in beide richtingen.

“Onze technische diensten hebben controles uitgevoerd en slechts minieme schade vastgesteld, er is ook geen probleem wat stabiliteit betreft dus is het treinverkeer weer opgestart”, zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Corrigeer

NIEUWS