Triatlonwedstrijd Skoda Challenge wordt verplaatst naar 2021

Triatlonwedstrijd Skoda Challenge wordt verplaatst naar 2021

Foto: if

Geraardsbergen - De Skoda Challenge van 7 juni wordt door de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar, een strop voor de duizend ingeschreven deelnemers afkomstig uit 32 landen. Er komt wel een nieuwe editie in 2021.

"Ten gevolge de huidige, wereldwijde gezondheidscrisis zien ook wij ons genoodzaakt onze wedstrijd van 7 juni af te gelasten. In alle omstandigheden wensen wij de gezondheid van atleten, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers voorop te plaatsen" zeggen de organisatoren.

"Dit was verre van een makkelijke beslissing maar gezien de huidige omstandigheden en het internationale karakter van onze wedstrijd met ongeveer duizned atleten uit 32 verschillende landen maakt dat dit de enige juiste beslissing is.
De huidige toestand maakt dat er in België nu reeds tot 19 april en met hoge waarschijnlijkheid tot 3 mei al niet kan gezwommen worden in de zwembaden. Een optimale voorbereiding op de wedstrijd is dan ook zo goed als onbestaande geworden."

"Niet enkel op sportief vlak maar ook op organisatorisch en economisch vlak heeft deze afgelasting verregaande gevolgen. Zo werd reeds zwaar geïnvesteerd in gepersonaliseerde materialen, werkuren, technologie en licenties voor de editie 2020. De exacte grootte van deze kost kennen we nog niet maar deze zal ongetwijfeld  een enorme impact hebben op onze organisatie."

"Momenteel is er nog geen nieuwe datum gekend. We streven echter naar het behoud van dezelfde periode als 2020. We hopen de nieuwe datum aan te kondigen voor half mei 2020. Een verplaatsing van ons evenement is lange tijd een optie geweest. Maar de onzekerheid naar welke periode nu de goede is, alsook het respect tov van de reeds geplande andere wedstrijden in het najaar hebben ons uiteindelijk doen beslissen vanaf nu vooruit te kijken naar 2021."


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio