Volvo Car Gent wil na Paasvakantie terug auto’s bouwen

Volvo Car Gent wil na Paasvakantie terug auto’s bouwen

Foto: BELGA

Gent -

Volvo Car Gent is bezig met de voorbereiding om na de Paasvakantie de productie opnieuw op te starten.

Volvo Car Gent produceert al sinds 17 maart geen auto’s meer. Door de coronacrisis en de problemen om in de fabriek de social distance te respecteren, besliste de directie in Gent om de band stil te leggen. De kans bestaat nu dat er na de Paasvakantie, vanaf 20 april, opnieuw Volvo’s worden gemaakt, als de federale overheid de coronamaatregelen terugschroeft.

“Werkgroepen zijn momenteel bezig de heropstart zo goed en efficiënt mogelijk voor te bereiden”, zegt de Zweedse autobouwer dinsdag aan persagentschap Belga. Volvo overlegt met de federale overheid over nieuwe maatregelen op het vlak van social distancing en hygiëne “met het oog op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers”, zegt woordvoerster Barbara Blomme.

Bedrijfsrestaurant

Het bedrijf overlegt met de federale overheidsdienst WASO (Werk, Arbeid en Sociaal overleg). Een vertegenwoordiging heeft al een bezoek gebracht aan de fabriek om verschillende maatregelen te bekijken en bijkomend advies te geven. Volvo spreekt van een constructieve samenwerking die moet leiden tot aanpassingen in de fabriek.

Het gaat daarbij niet enkel om aanpassingen in de fabriek om hygiënevoorzorgen te nemen, maar ook om ingrepen in de bedrijfsrestaurants, kleedkamers en toiletten. Een overzicht van de maatregelen wordt gebundeld aan de medewerkers bezorgd voor het bedrijf terug in productie gaat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio