Broers krijgen 10 maanden cel en 4.000 euro boete voor nachtelijk bezoek tuincentrum: “Dit is onze broodwinning”

Broers krijgen 10 maanden cel en 4.000 euro boete voor nachtelijk bezoek tuincentrum: “Dit is onze broodwinning”
Lommel -

Twee Nederlandse broers uit Pelt zijn dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot elk 10 maanden cel en 4.000 euro boete, omdat ze zich hadden laten opsluiten in het vijver- en tuincentrum Pelckmans in Lommel en vervolgens een filmpje hadden gemaakt over hun overnachting. Ze verspreidden dat filmpje via YouTube.

Het was niet de eerste keer dat de twintigers dergelijke fratsen uithaalden. Een van de twee broers had voor eerdere feiten al strafbemiddeling voorgesteld gekregen, terwijl die gunst de andere broer ook eenmaal te beurt was gevallen. Nu vonden parket en strafrechter het stilaan welletjes. “Het wordt tijd dat we die mannen eens een serieus lesje leren”, zei de rechter tegen Tom Pelckmans van het gelijknamige tuincentrum.

Broodwinning

“Ik stel me geen burgerlijke partij en vraag ook geen schadevergoeding. Ik was gewoon nieuwsgierig naar de uitleg van de twee mannen, maar nu komen ze niet opdagen. Na het voorval had ik hen vriendelijk via mail gevraagd om het filmpje van YouTube te halen, maar toen gaven ze als antwoord: ‘Dat doen we niet, want dat is onze broodwinning’“, zei de man in de rechtbank. De via YouTube verspreide filmpjes zijn voorzien van reclame en met die reclame-inkomsten verdienen de Nederlandse broers hun centen.

Op 6 februari 2019 waren de twee beklaagden kort voor sluitingstijd via de normale ingang binnengewandeld. Ze verborgen zich onder een tafel, totdat de winkel sloot. Vervolgens begonnen ze aan hun filmronde. Klanten lichtten de uitbaters van het tuincentrum in over het filmpje. Op 4 maart 2019 werd klacht ingediend.

Recentelijk postte het duo nog een filmpje over een school in Pelt, waar bij een leerkracht een besmetting met het coronavirus was vastgesteld. De vloggers hadden in het verleden ook al overnacht in onder meer winkelcentra en voetbalstadia.

Corrigeer

NIEUWS