Gemeenschapswachten leren dierenleed herkennen

Gemeenschapswachten leren dierenleed herkennen

Gemeenschapswacht Gustaaf De Bakker met zijn honden. Foto: Stad Mechelen

Mechelen -

De achttien Mechelse gemeenschapswachten krijgen in juni een opleiding rond het herkennen en melden van dierenleed.

Recent lanceerde Mechelen nog een meldpunt dierenwelzijn op haar stedelijke website. “Wij willen alert zijn voor signalen van dierenmishandeling of dierenleed. Het is belangrijk dat we die snel opsporen en op de juiste manier reageren”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van dierenwelzijn.

Gemeenschapswachten zijn dagelijks op ronde in de stad en ze hebben een nauw contact met inwoners. Bijgevolg ligt het voor het stadsbestuur voor de hand dat zij net zoals de politie een opleiding volgen. “Samen met onze wijkagenten zijn ze in zekere zin de ogen en oren van de stad. Dagelijks worden ze aangesproken door burgers. Het is door hun kerntaak wijktoezicht dat ze signalen van dierenleed kunnen opvangen. Daarom is het belangrijk dat ze weten hoe ze daarop kunnen reageren en waar ze het leed correct kunnen melden”, legt Vanmarcke uit.

Ook de nieuwe BOA’s van de stad, buitengewone opsporingsambtenaren, gaan de opleiding volgen. Zij moeten problemen en meldingen van overlast strikter opvolgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio