Luxemburg zal twaalf minderjarigen uit Griekse vluchtelingenkampen ontvangen

Luxemburg zal twaalf minderjarigen uit Griekse vluchtelingenkampen ontvangen

Foto: AP

Luxemburg zal volgende week twaalf niet-begeleide minderjarigen, die zich momenteel in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden Lesbos en Chios bevinden, verwelkomen. De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Asselborn, heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

Het Groothertogdom is de eerste van acht Europese landen, die zich kandidaat stelden om niet-begeleide minderjarigen te ontvangen, die haar engagement concretiseert.

Naast Luxemburg wilden ook Frankrijk, Duitsland, Portugal, Finland, Litouwen, Kroatië en Ierland minderjarige vluchtelingen opvangen. In totaal verblijven er in de kampen op de Griekse eiland 1.600 geïsoleerde minderjarigen.

De minderjarigen zijn overwegend kinderen die omwille van een ziekte dringend medische hulp nodig hebben of niet-begeleide jongeren onder veertien jaar. In de meeste gevallen gaat het om meisjes.

Luxemburg kreeg vorig jaar meer dan 2.000 aanvragen van vluchtelingen binnen voor internationale bescherming. Dertig procent van die verzoeken werd erkend. Het Groothertogdom telt momenteel zo’n 625.000 inwoners.

Corrigeer

NIEUWS