Walter Michiels veroordeeld voor openbare zedenschennis omdat hij twee keer broek liet zakken

Walter Michiels veroordeeld voor openbare zedenschennis omdat hij twee keer broek liet zakken

Foto: vrs

Leuven -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft Walter Michiels dinsdag veroordeeld tot vier maanden cel voor openbare zedenschennis. De 56-jarige gewezen acteur, bekend als Pico Coppens in de televisieserie F.C. De Kampioenen, liet tweemaal zijn broek zakken op de openbare weg in het centrum van Leuven.

Michiels was gedagvaard voor twee feiten van openbare zedenschennis en smaad aan de politie van Leuven. Bij een controle door een politiepatrouille haalde hij tot tweemaal toe zijn geslachtsdeel boven voor de ogen van de inspecteurs. De ex-acteur maakte obscene gebaren en beledigde de agenten. De eerste keer gebeurde dat op de Grote Markt op 9 oktober 2018. Het tweede feit vond plaats op het Martelarenplein aan het station op 29 juli vorig jaar.

Niet de eerste keer

Het openbaar ministerie had vier maanden cel gevorderd en baseerde zich op camerabeelden en vaststellingen van de politie. De rechtbank volgde die vordering en legde ook een boete van 208 euro op. Michiels werd veroordeeld voor openbare zedenschennis maar vrijgesproken voor smaad.

Michiels is de jongste tijd kind aan huis in het Leuvense gerechtshof. De politierechtbank veroordeelde hem op 3 maart tot drie maanden cel voor openbare dronkenschap. Voor de correctionele rechtbank kreeg de ex-acteur op 5 februari vijftien maanden cel voor diefstal, drugsbezit en bedreiging.

Corrigeer

NIEUWS