Weerbericht: “Kwik stijgt tot 25 graden, paasklokken brengen onweer”

Weerbericht: “Kwik stijgt tot 25 graden, paasklokken brengen onweer”

Foto: shutterstock

De zon blijft woensdag de hele namiddag schijnen, al kunnen tegen de avond wolkenvelden wat aandikken. Een geïsoleerd buitje hier en daar tegen de avond valt niet uit te sluiten. Het blijft ook warm: in de Ardennen 19 tot 22 graden, 22 tot 24 graden elders en in de Kempen zelfs 25 graden. Enkel aan zee piekt het kwik niet: daar doet een matige zeebries de temperaturen terugvallen tot onder de 15 graden. Dat meldt het KMI.

In de loop van de nacht vormt zich vooral in het noorden en noordwesten nevel en lokaal ook een mistbank. De minima liggen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 12 graden elders.

Nog meer zon op donderdag. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden en tussen 21 en 23 graden elders in het binnenland. Aan zee wordt het niet warmer dan 17 graden. Donderdagavond zijn er nog wat wolkenvelden mogelijk in het zuiden van het land met eventueel een lokaal buitje. In de nacht naar vrijdag wordt het dan helder tot licht bewolkt met lokaal vorming van wat nevel. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

Vrijdag krijgen we nog altijd droog, zonnig en warm weer. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de Hoge Venen en 21 à 22 graden in het centrum van het land.

Zaterdag begint met volop zon, maar in de loop van de dag ontwikkelen zich in het binnenland stapelwolken die hier en daar misschien wel eens zouden kunnen uitgroeien tot een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 23 à 24 graden in het centrum van het land. Zondag wordt het wisselend tot soms zelfs zwaarbewolkt en ontwikkelen er zich in de loop van de dag buien die kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee tot 22 graden in de Kempen.

Maandag komen we geleidelijk onder invloed van een hogedrukgebied dat zich vanaf de oceaan uitbreidt tot over de Britse Eilanden en de Noordzee. De dag begint mogelijk zwaarbewolkt met wat regen of enkele buien. In de loop van de dag wordt het vanaf het noorden droog met meer en bredere opklaringen. Het wordt wel een stuk frisser, met maxima tussen 9 graden aan zee en 12 graden in het centrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees