"De verslagen krijgen we weken na datum"

Lokale SP.A ontevreden: "Aanpak gemeentelijke coronacrisis moeten wij in de pers lezen"

Lokale SP.A ontevreden: "Aanpak gemeentelijke coronacrisis moeten wij in de pers lezen"

Eddy Van de Walle op de nieuwjaarsreceptie Foto: if

Destelbergen - "Als gemeenteraadsleden, en zeker als oppositieleden, worden wij niet betrokken bij de gemeentelijke coördinatie van de coronacrisis. We weten niets van de besprekingen in de gemeentelijke coördinatiecel. Onze enige actuele informatie halen we uit de pers", zegt SP.A-fractieleider Eddy Van de Walle die al een reeks vragen klaarheeft voor de eerstvolgende digitale gemeenteraad.

"Wij vertegenwoordigen de mensen, want de gemeenteraad heeft volgens mij een belangrijke democratische functie", vervolgt de SP.A. "Wij representeren de mensen, en moeten de ruimte krijgen om vragen te stellen en onze controlerende rol op te nemen. Uiteindelijk komt er toch een online gemeenteraad, al is het nog zeker twee weken wachten daarop."

Voor die eerstvolgende gemeenteraad heeft SP.A bij monde van de fractieleider al een hele waslijst vragen klaar, waarvan de meeste uiteraard gerelateerd zijn aan de huidige crisis: de stand van zaken in het vrijwilligersinitiatief van de gemeente en vooral de respons daarop, een verslaggeving van de coördinatiecel, de medische cijfers rond corona in eigen gemeente, de situatie in onze lokale rusthuizen, IVAGO-maatregelen bij heropening containerparken, scenario's om coronamaatregelen terug te schroeven, gebruik en succes van de bedeelde buurtkaartjes, het belang van een FB-pagina waar coronaverhalen en solidariteit uit eigen gemeente aan bod komen, promotie van solidariteitsinitiatieven, enzovoort. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio