Radio PROS opnieuw op de FM-band: “Dit is waar we al jaren op hoopten”

Radio PROS opnieuw op de FM-band: “Dit is waar we al jaren op hoopten”

Radio PROS is blij terug op de FM-band te staan. Deze foto werd gemaakt voor de coronacrisis Foto: emd

Goed nieuws voor de luisteraars van Radio PROS. Na twee jaar en drie maanden komen ze weer op de FM-band door een samenwerking met Radio Pajot1, en onder een nieuwe naam: PROSFM.

Radio PROS verdween in 2018 van de FM-band nadat ze geen nieuwe erkenning had gekregen. Ook tijdens de recente erkenningsronde eind vorig jaar viel de radio uit de boot. Sindsdien zet het radioteam in op digitale radio – onder andere door zelf internetradio’s te installeren bij luisteraars thuis en in Haaltertse rusthuizen – en waren ze voor een korte periode op de FM-band via een evenementenfrequentie.

Maar vanaf 1 april is PROS definitief opnieuw op FM te horen door een samenwerking met Pajot1, waarvan de bestuursploeg en medewerkers in het Pajottenland ook over de radio-erkenning van MooyZo beschikken.

“Hun doorzettingsvermogen was ons niet ontgaan en in een streven om alle bevolkingsgroepen in deze coronatijden maximaal te bereiken, dus ook ouderen en woon-zorgcentra, bekeken we de mogelijkheden om hen opnieuw een FM-platform te bieden. We legden de programmeringen naast elkaar en kwamen tot een samenwerkingsakkoord”, zegt Rudy De Saedeleir van Pajot1.

Het beste van beide zenders

De radio krijgt de nieuwe naam PROSFM, nieuwe jingles, een nieuw logo en slogan “De muziek waar je van houdt”. “De radio wordt het beste van PROS en Pajot 1, met muziek van de jaren zestig tot nu en Vlaamse nummers. Het sterkste van beide zenders en meer medewerkers met liveprogramma’s”, zegt De Saedeleir.

Geen 1 aprilgrap

Peter Schepens, de voorzitter van Radio PROS, is heel tevreden. “Dit is geen 1 aprilgrap, neen. Dit is waar we al jaren op hoopten. We hadden online ook wel veel luisteraars, maar het dj-gevoel op de FM-band is toch nog anders”, zegt hij.

“En zo kunnen we opnieuw meer van onze luisteraars uit onder meer Affligem bereiken die nog geen internetradio hebben. Ook al onze dj’s gaan enthousiast mee in het verhaal. Voor hen verandert niet zoveel. Ze kunnen nog steeds uitzenden vanuit de studio in Heldergem – of als ze dat willen in die in Ternat – en de muziek blijft hetzelfde, al zullen we bij het streeknieuws naast deze regio ook de rest van het Pajottenland mee coveren. We zijn er klaar voor.”

PROSFM is vanaf nu in het hele Pajottenland te beluisteren via 106.4 FM vanuit Asse tot Denderleeuw, 105.9 FM vanuit Schepdaal en 103.9 FM vanuit Gooik tot Ninove. De radio kan ook worden beluisterd via prosfm.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio